A Costa del Sol Marbella-tól Fuengirola-ig

Ismerkedésünket a Costa del Sol-lal Marbellá-nál hagytuk abba, most onnan folytatjuk utunkat keleti irányba. Előre jelzem, hogy ebben a dokumentumban túltengenek a gasztronómiai gondolatok, aminek az az oka, hogy a Costa del Sol-nak ez a szakasza elsősorban az éttermekről és az aktív semmittevésről szól.

Kirándulás Ojén-ba

Ojén szintén egy fehér falu, Marbellá-tól (konkrétabban a Parque Comercial La Cañada-tól) mindössze 7,1 kilométerre, 200 méterrel a tengerszínt felett. Az út rövidebb és kevésbé „izgalmas”, mint Istán felé, de azért van pár kanyar. Autóval megállni csak egy nagy, központi parkoló- ban lehet (érdemes), amit a legkönnyebben akkor találunk meg, ha a Google Maps-ben a Dirección General de la Guar- dia Civil-t, vagy az Ayuntamiento-t adjuk meg úticélként.

Ojén egy meglehetősen kicsi település, én kb. 20 utcát számoltam a térképen. Lakosainak száma 2018-ben 3.568 volt, ami gyakorlatilag 100 %-os növekedést jelent az 1991. évi állapothoz képest.

A parkolóból a meredek utcán felfelé indul- junk el a település központja felé

Az utca tetején ÉK felé haladva előbb-utóbb megtaláljuk a falu központjában álló Parroquia Nuestra Señora de la Encarnación-t. Több „hivatalos feladat” nincsen, sétálgassunk, igyunk egy kávét, élvezzük a nyugalmat, csodáljuk meg a rengeteg szép virágot.

A következő oldalon található képen a templom melletti terecske látható, percekkel a szieszta előtt.

A 2008-ban készült fenti Street View képen az Ayuntamamiento modern épülete látszik, jobbra lent pedig a parkoló.

Urb. Los Monteros (Marbella)
Santa Clara Golf Marbella

Golfozónak és nem golfozónak egyaránt érdemes megtekinteni legalább egy golfpályát a Costa del Sol-on található több, mint 70 közül. Én a Santa Clara-t ajánlom, két okból is. Egyrészt útba esik, másrészt kiváló példája a golf és az ingatlanfejlesztés sikeres ötvözésének. Barangolni persze nem lehet, de már a bejárattól és a klubháztól is jó áttekintést kaphatunk a kiemelkedően magas minőségben karbantartott komplexumról.

Nem semmi a kilátás a Marbella-i öbölre.

Elvíria (Marbella)

Elvíria nem egy hagyományos értelemben vett turista célpont, viszont ideális helyszín a nyugodt kikapcsolódáshoz, strandoláshoz. Itt az eltérő igényeknek megfelelő árfekvéseket mind megtaláljuk.

Chiringuito El Laurel

Azért említem elsőként, mert a parthoz legközelebb itt lehet parkolni, főszezonban kb. reggel 9-ig. (A gyakran felbukkanó „segítőnek” én szoktam adni napi 1 € „biztosítási díjat”.) Maga a kisvendéglő nem egy „big deal”, de a teraszán kényelmesen el lehet üldögélni egy kávé vagy „caña” mellett. Amúgy egész tűrhetően főznek.

Playa de la Vibora

Playa de la Vibora (magyarul vipera) a neve annak a strandnak, ami az El Laurel-től húzódik Marbella irányába. Nyugodt, békés, nem túl elegáns hely. Régebben, míg el nem készültek az új, jellemzően fából épített sétányok, gyakran jöttünk ide reggelente sétálni a homokban és a tengervízben. (Lent: „Séta reggeli párában és ellenfényben”.)

The Beach House Restaurant

A Chiringuito El Laurel-től kb. 700 méterre találjuk Marbella irányában. Ez már egy sokkal elegánsabb hely, esténként flancos angolokkal. Hétvégén zene, tánc. A konyha elsőosztályú, de az ár-érték arány erős kívánnivalókat hagy maga után. Ennek ellenére egy sörre vagy koktélra érdemes beülni. Csak a főszezonban van nyitva és a személyzet jelentős része magyar „törzsgárda tag”. Elvben lehet parkolni az étterem mögötti utcában.

Don Carlos

Elvíria „koronaékszere” ez a sokemeletes szálloda. Nagyon szépek a strandja és az úszómedencéi. Az előtte elterülő tengerparton jól megfigyelhetjük annak a spanyol tör- vénynek a szigorú betartatását, hogy semmilyen szálloda, étterem, lakóház nem zár- hatja le a tengerpartot a szabad gyalogos forgalom elől.

Híres a büféebéd is. (A következő oldalon található fénykép pár éve a Szent Iván éj- szakai party-n készült a Don Carlos Beach Clubban.)

Nikki Beach Marbella – Restaurant & Beach club

Közvetlenül a Don Carlos mellett található fiatalos, elegánst étterem, szórakozóhely, úszómedence és tengerparti strand.

Dragón del Mar

Az A-7 (N-340) túlsó (északi) ol- dalán található, a Carretera de Cádíz mellett egy kis bevásárló központban2. Egyik kedvenc kí- nai és japán éttermünk, ahol so- hasem kell asztalt foglalni. Telje- sen érthetetlen, miből élnek és hogyan tudnak nyitva maradni 20 év óta? Hacsak nem….

Kedvencünk a királyrák tempura (10 darab egy adag, spanyolul:„gambas rebozadas fritas”) és a„szaggatott” kacsa (spanyolul:„pato crujiente aromatizado con crepes”).Egy hosszában

félbevágott kacsa egyik felét két villával apró cafatokra szedik szét, majd meleg (!) tortilla-val, szilvalekvár szerű szósszal, hosszúra, de vékonyra vágott nyers uborkával, zöldhagymával és sárgarépával szolgálják fel. Ezt követően a fenti alapanyagokból részben evőeszközzel, részben kézzel kell hercig tekercseket tekerni. Felséges!

El Barracón de las Tapas

Egy hagyományos spanyol tapas étterem. ami a Centro Comercial Elviria No. 16. alatt található. Általában lehet a közelében parkolni.

Szeretünk a szabadban ebédelni, sokszor még le sem ülünk és máris hoznak valami finom csipegetni valót. Ízletesek a halak, a rákok, a húsgombóc, de különösen a borban sült kolbászocska. Itt kicsiben is ki lehet próbálni a paella-t. Ajánlott ½ adagokat („media ración”) rendelni. Nem szabad sietni és kapkodni!

Ár-érték arány: kiváló.

Roka Bar

Az idei év felfedezése, kb. 200 méterre a tapas bártól. Este hat körül kezdenek szállingózni az első angol házaspárok. Spanyol vendég ritkán téved erre. Egy hangulatos söröző és koktélbár, magyar üzemeltetésben, magyar személyzettel. Azt hiszem, mindent tudnak a koktélokról és finoman is készítik el azokat. Ajánlott.

Gyakran van élőzene és jól lehet focimeccseket is nézni (igény szerint bármilyent). Például 2019. áprilisában meghívták a korábban bizonyára sikeresebb napokat is látott Animal Cannibals nevű magyarországi zenekart. Az eseményre kb. 100-150 helybéli magyar gyűlt össze.

Cabopino (Marbella)

Cabopino az egyik leghangulatosabb település a Costa del Sol-on. Kiválóan lehet túrázni, strandolni, lófrálni a kikötőben és van pár egészen jó étterem is.

Dunas de Artola

Cabopino leghíresebb természeti „látványossága” a tengerparti dűne, amelyet az uralkodó ÉNy-i szél és a tengerparti áramlások hoztak létre az idők során. A dűnét „Monumento Natural”-nak minősítették és fokozott védelem alatt áll. Aktuális kiterjedése 19,3 hektár.

A dűnét három sávra oszthatjuk:

  • A tengerhez legközelebb nem borítja növényzet és látszanak a szél által kialakított keskeny csíkok. A dűnének ez a része állandó mozgásban
  • Kicsit beljebb már fű és kisebb bokrok takarják a Az egyik tipikus növény ebben a sávban a buckafű („barrón”).
  • Távolabb a tengerparttól már komoly méretű fenyőfákkal találkozunk.
Torre Ladrones

Már messziről látszik a14 méter magas őrtorony, amely valószínűleg a muzulmán uralom idejében épült. Amennyiben strandolni vagy túrázni szeretnénk, akkor a tövében található a legideálisabb parkoló, sajnos csak kb. 20 gépjármű számára. (Feljebb van egy nagy parkoló, de a nyári hétvégeken az is hamar megtelhet.)

Senderos en las Dunas de Artola

2010.körül épült ki a dűnék felett ez a fából készített kényelmes sétány. Hasonló sétánnyal másutt is találkozhatunk, például Marbella és Puerto Banus, illetve Sitio de Calahonda és Cala de Mijas között.

A fenti átnézeti térképen jobbra lent található a Torre Ladrones és a kis parkoló. Egy teljes körsétát kb. 40-50 perc alatt lehet megtenni.

Andy’s Beach

Szintén a torony mellől tudunk lesétálni a kellemes, családias strandra. Jó minőségű és bőséges a homok, a gyerekek is szabadon szaladgálhatnak fel- alá és kellően hideg a sör is. Természetesen egy kis vendéglő is található itt, ami még télen is nyitva van.

Puerto de Cabopino

A kikötőt a strandon keresztül gyalog is meg lehet közelíteni, bár kényelmesebb autó- val. (Főszezonon kívül bent is lehet általában parkolni.) A kikötő nem hasonlítható Puerto Banus-hoz, viszont annál sokkal barátságosabb méretű. Jellemzően közepes nagyságú hajók parkolnak itt. Ősszel és tavasszal érdemes kisétálni a hosszú móló végéig. Útközben meg lehet figyelni az igencsak hosszú bottal dolgozó horgászokat.

A kikötőben legalább 5-6 étterem is talál- ható, ezek közül a Caballo de Mar-t (korábbi neve: El Puerto) és az Albert’s Bar & Grill-t nyugodt szívvel tudom ajánlani.

Restaurante Da Bruno

Egyik kedvenc éttermünk az országút (A-7) északi oldalán, aminek több oka is van (bár egyszer pár évig tartottunk egy kis „mosolyszünetet”). Az étlap az olasz és a tipi- kus spanyol konyha keveréke – a legfinomabb paradicsomleves, tészták, pizzák, halak, sültek. Nagy a bor választék is, de mi általában csak a ház fehér borát, egy rueda- i verdejo-t szoktunk iszogatni.

Tipikus gyerekbarát családi étterem, amely a hét minden napján nyitva van és a konyha folyamatosan működik, azaz nem zár be délutánonként.

Még nyáron is kifejezetten kellemes a terasz a hatalmas tűlevelű fák árnyékában.

Döss

Csak rövid idővel ezelőtt nyílt meg ez a luxusétterem, amt szintén a Da Bruno család épített, állítólag 10 millió € banki finanszírozásból. Álljunk be a majdnem üres mély- garázsba, menjünk fel a földszintre, ahol az elhúzható tető alatt egy pezsgő bárt találunk. A Döss egyszerre étterem és rendezvényközpont, bár az emeleti termek még nincsenek befejezve.

A konyha fúziós ázsiai. Elsőosztályú alapanyagokat használnak és láthatólag profik a szakácsok is.

Vasárnaponként „brunch” van, zenei kísérettel. Főszezonban érdemes előzetesen asztalt foglalni. A menü spanyol és japán előételekből, hatalmas egybesült marhából áll és többféle desszert közül is választhatunk.

Sitio de Calahonda (Mijas)

Cabopino határában véget ér a marbella-i municipio és kezdődik Mijas. Sitio de Calahonda (SdC) minden csak nem egy turista látványosság – ide hagyományos turista a lábát csak véletlenül teszi be és ez rendben is van így. Mégis érdemes foglalkozni vele, mert egy különleges településsel állunk szemben.

Bár a település jogilag Mijas-hoz tartozik és az ingatlantulajdonosok oda fizetik az adót, SdC-t „de facto” az Entidad Urbanistica Colaboradora irányítja, aminek a helyi lakó- közösségek elnökei a tagjai. Ez a szervezet az adón felül hozzájárulást szed a lakó- közösségektől és abból finanszírozza a közbiztonságot, az útkarbantartást és általában a település üzemeltetését. Egy lakásra 168 € hozzájárulás esik egy évben, azaz az EUC éves bevétele több, mint egymillió €. Úgy tudom, hogy a Mijas-nak fizetett adókból szinte semmi sem folyik vissza ide.

Bár szokatlan a konstrukció, az eredménye látványos. A településkép alapján akár Ausztriában is lehetnénk.

A képen: kilátás SdC-ról naplementekor. Jobbra lent a Don Carlos Elviria-ban.

 

A legenda szerint a települést Don José de Orbaneja „találta ki” 1963-ban, azaz ő kezdte el az ingatlanfejlesztést, ami a 2008-ban kezdődött válság előtt érte el a csúcs- pontját. A település legalább négy kilométer hosszú, kacskaringós főutcája az ő nevét viseli

 

SdC-n nagyjából 6.200 lakás (zömmel lakóparkokban található apartmant) található. A lakosok száma az éven belül – becslésem szerint – 2.500 (november, február) és

25.000 (húsvét, augusztus, karácsony) között ingadozik, akiknek csak a töredéke a spanyol és / vagy állandó lakos.

Luna Beach

Calahonda legismertebb strandja a Luna Beach, ahol szerencsés esetben egy igen egyszerű parkolóban lehet megállni az autóval. A strand nem túl szép, de a helyi chiringuito népszerű hely, hétvégén élő zenével.

Az utóbbi években természetesen itt is kiépítették a fából készült tengerparti sétányt, amely különösen közvetlenül napfelkelte után hangulatos.

La Siesta Golf

SdC golfpályája, aminek az a sajátossága, hogy egy meredek hegyoldalon található. Gyönyörű kilátás nyílik az étterem teraszáról, ahol igen jutányos áron tudunk egy kel- lemes, háromfogásos ebédet elkölteni.

Avenida de España

A körút nyugati szektorában található a legtöbb helyi étterem – olasz, kínai, svájci és spanyol is. Érdemes kiemelni az ír Harp Bar-t, amit magyarok üzemeltetnek és ahol bármilyen focimeccset meg tudunk nézni pár korsó sör mellett.

La Tabla Belga

Közel az A-7-hez találjuk a La Tabla belga vendéglőt. Pénteken és vasárnap korlátlan mennyiségű fazékban főtt kagylót lehet fogyasztani „pomme de terre”-rel, mártásokkal, pár korty kitűnő borral6. Amennyiben a hét más napjain választjuk ezt a kissé autópálya-zajos helyet, nem baj. Ugyan nincs a fantasztikus kagylómenü, de a gazdag európai-spanyol étlapról kagylót is, mást is választhatunk.

Urb. Miraflores (Mijas)
El Oceano Beach Hotel & Restaurant

Belépünk az ajtón, átsétálunk a tengerparti teraszra és rögtön úgy érezzük magunkat, mint 2052-ben Brighton-ban. Itt csak zavaró a spanyol szó, angol a „hivatalos nyelv”.

Egy luxus szálloda és étterem komplexumban vagyunk, ahol halk zene szól és a klientúra 95 %-a nyugdíjas angol. Kiváló vacsorázó hely.

Érdemes megjegyezni, hogy az elegáns környezet és a csodálatos fekvés ellenére az árak érdemben nem magasabbak, mint más ismert helyeken.

A menü nemzetközi, erős ázsiai„beütéssel”. Itt kínálják a legjobb indiai „curry”-ket a parton.

Egy dologgal érdemes vigyázni. Erősen reklámozzák a vasárnapi „brunch”-ot. Mi kétszer próbáltuk ki: először és utoljára, mert a híres „brunch” nem más, mint egy minimalista hétvégi étlapról választható egyszerű ebéd.

La Cala (Mijas)

La Cala egy kellemes, „egyemeletes” tengerparti település, ahol még élnek „őslakosok” is, főleg az idősebb generációból. Híres a Bolhapiac (Mercadillo Generalista), amit egész évben szerdán és szombaton tartanak 9-14 óra között a vásártéren.

Parkolni nehéz, de a főtéren jól lehet üldögélni és „semmit tenni”. BJ levelezőnk három éttermet is ajánl:

Wok Costa del Sol

Az A-7-tól északra, a piactér mellett található. Korlátlan fogyasztás változatos ázsiai ételekből.

Albahaca

A szépnevű Parque de la Butibamba oldalában található. Ez kifejezetten spanyol hely, egy kedves házaspárral, jó étlappal, színvonalas, házias napi ajánlatokkal.

Osteria la Scala

Még a benzinkút előtt, közelebb Sitio de Calklahonda-hoz található az Osteria la Scala nevű olasz étterem magyar tulajjal, magyar főpincérrel és még pár magyar közreműködővel.

Fuengirola

Következő állomásunk, Fuengirola nyáron egy igazi tengerparti nagyváros, akár 250.000 „emberrel”. Azért nem„lakost” írok, mert azok száma„csak” 75.000, de ezzel is itt a legmagasabb a népsűrűség a megyén belül: 7.270 fő/km2.(Összehasonlításul: Benahavis népsűrűsége csupán 55 fő/km2.)

Plaza de España

Parkoljunk le a tér alatti parkolóban. Amikor feljövünk a felszínre, vessünk egy pillantást a vakítóan fehér Parroquia de Nuestra Señora de Carmen-re és jobbra tőle az Ayuntamiento épületére. Mostanra valószínűleg már feltűnt az irtózatos rikácsolás, ami a park fáin lakozó madaraktól származik. Barátpapagájok laknak itt nagy számban, akik őseit az 1980-as években hozták be madárkereskedők Dél-Spanyolországba Argentínából.

Museo de Historia de la Ciudad

Ismerkedésünket a várossal kezdjük a szerény méretű városi múzeumban, ami az Ayuntamiento épülete után található. Itt megismerkedhetünk a város történelmével– a föníciaiaktól napjainkig.

Bioparc

Fuengirola leghíresebb attrakciója, a Bioparc a múzeum mögötti utcában található. Igen rendezett, tiszta, szépen karbantartott állat- kert, ahol mindenképpen érdemes eltölteni legalább egy órát.

(A képen a park bejárata lát- ható.)

Főleg trópusi állatokat, madarakat fogunk látni. Néhány kifutó úgy van kialakítva, mintha valamilyen ősi romváros lenne. Az egyik kedvencem ez a hatalmas fa.

Talán félig kész zebrák pihennek az árnyékban?

Tanicos

Amennyiben ügyesen időzítettük az eddigi kirándulást, akkor pontban kettőkor érkezünk a Bioparc-hoz igen közel lévő Tanicos étterem elé, amelyik az egyik igazi kedvencünk már közel 15 éve a Costa del Sol- on (Calle Blas de Lezo). Itt semmi sem változott az évtizedek alatt, sem a személyzet, sem az étlap és talán még az árak sem.

Viszont fontos figyelembe venni, hogy az étterem minden kedden és nyáron egy bő hó- napon át zárva van. Asztalt foglalni erősen ajánlott néhány nappal korábban, különösen a hétvégére, amikor a helyet szabályosan megszállják a 6-

10 fős – általában nem túl csendes – spanyol családok.

Carlos, a kolumbiai főpincér barátságosan, de kissé sietősen fogad minket, majd később az asztalnál részletesen felsorolja a napi specialitásokat. Ezt mindig nagy figyelemmel hallgatjuk végig, aztán megrendeljük a szokásos

  • avokádó tartárt királyrákkal és málna ecettel („Tartar de aguacates con langostinos y vinagreta de frambuesa”),
  • sült articsókát zöld spárgával és gratinált garnélarákkal („Alcachofas con espár- ragos verdes y gambas gratinadas”),
  • tintahaltól fekete sült tésztát gombával, garnélarákkal és kagylóval („Fideos negros salteados con setas, gambas y vieiras”)
  • és egy ízletes bélszínt.

Meg kell említeni a kiváló borválasztékot és a desszerteket is, különösen a fehér csokoládé „levest” naranccsal és erdei gyümölcsökkel „Márton módra” („Sopa de Choco- late Blanco con Bizcocho de Naranja y Frutas del Bosque”) valamint a tiramisút.

Plaza de la Constitución

A Plaza de la España-tól jó tíz- perces séta a város főteréig, a Plaza de la Constitución-ig, ami alatt különben szintén mélygarázs húzódik.

Ezt a teret elsősorban az idő- sebb generáció képviselői kedvelik, esténként szívesen űldögélnek itt, élvezvén a nyugdíjas éveket és a turisták forgatagát.

La Galeria Gastromercado

A térről a Calle España-n induljunk el a tengerpart felé. Hamarosan, a posta impozáns épületével pont szemben megpillantjuk a nemrég megnyílt hangulatos gasztropiacot, ami leginkább a Hold utcai piac galériájára hasonlít. Itt is több étterem, kávézó, söröző választékából válogathatunk.

Restaurante Oscar

A gasztropiactól párszáz méterre található az Oscar (a Calle de la Cruz 15. alatt), ahol már 10,95 €-ért kaphatunk háromfogásos menüt. Máshol eddig nem találkoztunk azzal az igazán nagyvonalú megoldással, hogy a “filléres” árú három fogást a teljes, amúgy is ritka gazdag és bőséges étlapról válaszhatjuk ki.

Az alapító öregek hazahívták a fiúkat, aki egyetemi oktató volt Angliában és most a második generáció képviselőjeként működteti az éttermet a bájos thaiföldi feleségé- vel közösen, remek spanyol-thai stílusban.

Térjünk vissza a Calle España-ra (a képen) és most már tényleg sétáljunk le a ten- gerparti Paseo Maritimo Rey de España-ra.

Paseo Maritimo

Itt aztán rögtön szembejön ve- lünk a „Siófok-feeling”. A sé- tányt 5-7 emeletes lakótömbök szegélyezik több kilométer hosszan. Autóból, emberből is jóval több van a kelleténél.

Sétálhatunk balra vagy jobbra, de a legjobban akkor tesszük, ha még előtte eszünk egy nagy adag fagylaltot vagy csobbanunk egyet az óceán hűs vizében.

Puerto Deportivo

Amennyiben balra vettük az irányt, pont 800 méter múlva elérjük a Puerto Deportivo- t, ahol zömmel kisebb vitorlások lebegnek a vízen.

Ku’Damm Berlin

A kikötő környékén már nyugodtabb, békésebb a helyzet, ezért esetleg érdemes leülni a Ku’Damm Berlin teraszára. Ez egy autentikus német étterem, közvetlenül a parton. A nürnbergi kolbász és a májgombóc leves pont olyanok, mint az eredetiek. Ugyanakkor 2019. októberében vegyesek voltak az élményeink. A sült csülök fenséges volt, de csirkeleves néven gyakorlatilag egy nagyon sűrű zöldséglevest kaptunk.

Molnar’s Schnitzelhaus

Egy kép többet mond 1000 szónál. A Magyarországról származó Molnár úr étterme az Osztrák-Magyar Monarchia legautentikusabb letéteményese Fuengirola-n. A bécsi- szelet bécsi, a kovászos uborka kovászos. Mi kell még?

Molnár úr étterme is a Puerto Deportivo-ban található, közvetlenül a parton, kb. 100 méterrel a Ku’Damm mellett. (A Google Maps ez esetben kifejezetten félrevezető.)

Yacimiento Arqueologico Romano

A Los Pacos negyed- ben17 található Fuengirola legjelentősebb római kori em- léke, a Yacimiento Arqueologico Romano, más néven a Finca del Secretario. Az I-V. századból származó komplexum két részből áll: az egyik egy római halsózó üzem (hasonlót láthatunk Tarifa környékén Baelo Claudia-ban), a másik pedig egy fürdő.

Los Boliches

Los Boliches Fuengirola ÉK-i városrésze. Már a föníciaiak is megtelepedtek itt és a rómaiak idejétől kezdve jelentős halászfalu volt. Fuengirola többi részével ellentétben errefelé kevesebb az új magasház és az egész negyed megőrzött valamit az eredeti „charm”-jából.

Centro Comercial Miramar

Fuengirola talán legnagyobb bevásárlóközpontja az A-7-es mellett fekszik. Leginkább a MOM Parkra emlékeztet, sok üzlettel, mozival. A tetőn gokart pálya található, a 8- 16 éves fiúk „imádják”.

WOK Directo

Egyik kedvenc fueringola-i éttermünk a Miramar-tól nem messze található, elég fura címen18. Parkolni előtte vagy mellette az árnyékban érdemes. Ez egy tipikus ázsiai stílusú „all-you-can-eat” étterem, ahol 20 €-ból kényelmesen meg lehet ebédelni. Déli 1-kor nyitnak és akkor még általában kevesen vannak, de három körül már tetőzik a forgalom.

Leves, sült kacsaszeletek tortilla-val, zöldségekkel valamint hideg-meleg előételek és főételek közül lehet válogatni. Népszerű a vendég által összeválogatott alapanyagokból készülő wok (fénykép az előző oldalon). A másik szakács pedig örömmel süt nekünk rákokat, halakat, húsokat.

A maga nemében évek óta megbízható, jó minőségű étterem. Nem csak a felnőttek, a nagyobbacska gyermekek is örömmel látogatják.

Még folytatjuk az utat, egészen Torremolinos-ig.

 

 

Telki, 2019. október 12.

Réthy Imre

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

TOPICS

GET IN YOUR MAIL

CONNECT WITH US

Move2Marbella
21:22

Found what you were looking for?

Let me help you
Move2Marbella
Move2Marbella
Found what you were looking for?
22:24
Let me help you